Výborný pomocník pri pečení, vaše cesto bude odľahčené a nadýchané. Prášok do
pečiva neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá
sóda
- Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote
na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry
čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku.
- Kypria o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1
vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú
lyžičku jedlej sódy
- Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčné prášok.
Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a
nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým
(droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a
zásad).
Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:
1) bežný kypriaci prášok: kyslú zložkou je fosforečná soľ (tiež
obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu
nápojov)
2) kypriaci prášok bez fosfátov
Zloženie: kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan
draselný, uhličitany sodné. Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. *
Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.